Track record 2017-04-24T15:29:52+00:00

Track Record

Het succes van onze modellen wordt meer en meer erkend door wetenschappers, instituten en organisaties. We bereikten de volgende grote mijlpalen op dit gebied:

  • Tijdens de Zero Project Conferentie in Wenen in februari 2017 werd Karuna gekozen als een van de Best Global Practices in Entrepreneurship. Tijdens de conferentie werden de resultaten gepresenteerd van hun internationale studie naar de implementatie van het Verdrag inzake de Rechten van Mensen met een Handicap van de VN. Lees het rapport hier.
  • Onafhankelijk onderzoek in 2014 van het Koninklijk Instituut voor de Tropen heeft uitgewezen dat Inspire2Care wetenschappelijk bewezen ‘erg kosteneffectief’. Dit onderzoek naar de kosteneffectiviteit en repliceerbaarheid van het model is uitgevoerd door Health Economist Kelsey Vaughan. Lees het wetenschappelijk artikel hier.
  • Asian Pacific Centre for Development and Disability stelt na een onderzoek in 37 Aziatische landen vast dat Karuna een van de vijf Best Practices is in het integreren van mensen met een handicap in hun eigen gemeenschap. Eind 2015 presenteerde Karuna haar resultaten tijdens een internationaal congres in Tokyo van de WereldGezondheidsOrganisatie (WHO). Lees het rapport hier.

Meer rapporten en impactevaluaties zijn te vinden op de pagina ‘kennisdeling’

Persoonlijk verhaal:

Shrawan’s verhaal: een mijlpaal voor de Community Based Rehabilitation-benadering
De vierjarige Shrawan Kumar Mandal uit het dorpje Madhuban in het district Sunsari werd geboren met een hersenbeschadiging. Zijn ouders brachten hem naar het lokale gezondheidscentrum. De medewerker daar vertelde hen dat hun kind zich langzaam ontwikkelde. Shrawan werd doorverwezen naar een meer gespecialiseerd gezondheidscentrum. Zijn ouders hadden er echter weinig vertrouwen in dat hun kind daar wel geholpen kon worden en maakten geen afspraak.

 

Toen Shrawan anderhalf jaar oud was, werd hij opgemerkt door medewerkers van het Inspire2Care programma. Tijdens de diagnose bleek dat hij niet kon zitten en staan. Conform het rehabiliatieplan werd hij naar het neurologie kamp gebracht dat door Karuna en het Cerebral Palsy Centre in Dhapakhel in Sunsari werd georganiseerd. De dokter adviseerde regelmatig beweging aangezien de ontwikkeling van Shrawan langzaam verliep. De behandeling richtte zich op het stimuleren van fases in de ontwikkeling. Shrawan’s ouders volgden dit advies meteen op en kregen hierbij begeleiding van een maatschappelijk werker.

Shrawan kreeg regelmatig fysiotherapie en zijn ouders maakten een looprekje voor hun kind om zijn beweging te stimuleren. Inmiddels kan Shrawan met wat hulp zitten en staan. Hij oefent regelmatig met behulp van zijn geïmproviseerde looprekje en hij speelt nu met speelgoed en met vriendjes. Zijn ouders krijgen steun van de gemeenschap in dit proces. Gestimuleerd door de vooruitgang van hun kind zijn ze ook extra gemotiveerd om zich verder in te spannen voor de ontwikkeling van hun zoon en zijn ze van plan om hem naar het peuteronderwijs te sturen en hopelijk daarna ook naar school.