Een eigen kleermakerszaak

Een eigen kleermakerszaak

Parshuram (38) woont en werkt in Lumde, in het district Ilam. Hij heeft een hoor- en spraakgebrek. Hij groeide op in een arm gezin en kreeg na de basisschool geen kans om verder te studeren. “Al had ik dat heel graag gewild.” Hij trouwt, werkt hier en daar in de landbouw en samen met zijn vrouw, die een kleine winkel heeft, weten ze met moeite de eindjes aan elkaar te knopen.

Wanneer het Inspire2Care-programma in zijn dorp start, volgt hij onder andere een training in ondernemerschap. Zijn lang gekoesterde wens om ondernemer te worden wil hij nu echt gaan realiseren! Gesteund door zijn vrouw bekwaamt hij zich in het vak van kleermaker. Na drie maanden is het zo ver: ze kunnen samen een zaak beginnen. Parshuram en zijn vrouw hebben nu een goed lopende kledingwinkel, ze verdienen goed, vooral de schooluniformen die ze zelf maken zijn erg gewild. Hun twee kinderen volgen les op goede scholen en ook zij zijn heel blij met deze verandering in hun leven.

In de gemeenschap is Parshuram erg geliefd door zijn actieve deelname aan sociale evenementen. En doordat hij laat zien dat hij zich door zijn handicap niet uit het veld laat slaan. Integendeel.

‘Het is geweldig om samen met mijn vrouw een eigen zaak te hebben’

2017-06-21T19:29:53+00:00