Een mijlpaal

Twee dorpen in Sunsari continueren Inspire2Care op eigen benen!

We sturen er vanaf het begin op aan: duurzame continuering van de activiteiten op het gebied van preventie en verbetering van kwaliteit van kinderen met een beperking (Inspire2Care). Het is nu gelukt in 2 dorpen in het district Sunsari.Karuna Foundation Nepal ontwikkelde sinds 2011 Inspire2Care in de dorpen Dumraha, Baklauri en Madhuban in het district Sunsari, in het zuidoosten van Nepal.

Sinds November 2016 hebben twee dorpen de volledige verantwoordelijkheid voor continuering van het Inspire2Care programma op zich genomen. Dit werd ceremonieel gevierd tijdens een dorpsbijeenkomst.

Al vanaf 2015 draaien ze het programma met lokale financiële middelen maar sinds deze week zetten de dorpscomités in Dumraha en Baklauri het programma ook zelfstandig zonder Karuna voort. Het gemeentebestuur van het dorp Dumraha heeft jaarlijks 250.000 Nepalese Roepies (ruim 2100 euro) toegezegd om het programma uit te voeren. Ook het gemeentebestuur van Baklauri zegde 300.000 Nepalese Roepies toe (ruim 2500 euro) voor het programma. Dit geld wordt ingezet om de zorg voor kinderen met een beperking voort te kunnen zetten met dezelfde kwaliteit. Er zijn momenteel 65 kinderen met een beperking in deze dorpen, die hiermee een betere toekomst tegemoet gaan.

Daarnaast zijn er in deze dorpen geen kinderen met een beperking meer geboren sinds de start van Inspire2Care in 2011. Karuna wil de dorpscomités van harte feliciteren met deze mijlpaal en wensen hen een succesvolle voortzetting van het programma. In het andere pilotdorp Madhuvan zijn we helaas na 2,5 jaar tijdens de pilot gestopt vanwege een gebrek aan verantwoord leiderschap en lokale financiële middelen van de gemeente waardoor de kans op een duurzame dorpsontwikkeling nihil was.

Karuna Foundation Nepal is blij met de mijlpaal in Dumraha en Baklauri, omdat het duurzame ontwikkeling betekent. Hiermee rondt Karuna de pilot van Inspire2Care in Sunsari officieel af. De opschaling van Inspire2Care in Ilam is in volle gang. Hopelijk zullen in de toekomst hierdoor nóg meer kinderen geholpen zijn, of dankzij preventie überhaupt geen beperking krijgen.

2017-04-07T00:04:07+00:00