It’s a healthy baby!

In 2011 startte Share&Care in Aurabani in Sunsari district. De gemeenschap begon toen meteen met het bouwen van een geboortecentrum. Tot die tijd moesten mensen in dit gebied urenlang reizen om veilig in een kliniek te bevallen. Veel vrouwen bevielen daarom thuis, met alle risico’s van dien. De lokale organisatie RRN en Karuna constateerden een grote behoefte aan een geboortekliniek in het dorp. Ze sloegen de handen ineen om deze kliniek te realiseren.

Nadat de kliniek af was, in 2012,  moest er lang worden gewacht voor het districtshoofd officieel toestemming gaf om de kliniek in gebruik te nemen. 2 april 2014, kwam het goede nieuws: Lalita Uraw was de eerste vrouw uit Aurabani die in de nieuwe kliniek van een gezonde zoon beviel. Het was een normale bevalling zonder complicaties. Ze is heel tevreden: “De houding van de medewerkers heb ik enorm gewaardeerd. Ik ben erg onder de indruk. Ik heb me geen seconde zorgen gemaakt. Ze hebben me op zo’n fijne manier begeleid. Ik kreeg zeer persoonlijke zorg. Ik ben ze erg dankbaar.”

Volgens Lalita’s echtgenoot, de heer Santosh Uraw, omringden hij en alle andere familieleden Lalita tijdens haar zwangerschap met alle zorg. Hij zei daarover: “Dat heb ik gedaan en ik zal altijd voor mijn vrouw en kinderen blijven zorgen naar mijn beste vermogen. Als mijn vrouw gelukkig en gezond is, zijn alle familieleden gezond en gelukkig!”

Deze goed begeleide bevallingen zijn alleen mogelijk dankzij capabele, ervaren en toegewijde gezondheidswerkers. Kanchan Chaudhary, Amrita Thandar en Ranjy Yadav, drie van de verpleegkundigen, vertelden hoe zij zich voelden na de succesvolle geboorte: “We zijn erg trots met dit resultaat. Er komen steeds meer vrouwen naar de geboortekliniek! We hebben tijdens de persoonsgerichte communicatietraining die door Karuna is georganiseerd, geleerd hoe belangrijk het is dat de gezondheidswerkers persoonlijke aandacht hebben voor onze patiënten. Zo zullen we ons ook blijven opstellen. Een professionele aanpak en persoonlijke benadering moeten samen gaan. Hartelijk dank aan iedereen die ons hun vertrouwen hebben gegeven.”

2017-05-22T01:28:07+00:00