Missie 2018-05-28T11:19:46+00:00

Missie

Missie

Ons doel is om vermijdbare handicaps bij de geboorte of in de eerste drie jaar van het leven van een kind te voorkomen én de levens van kinderen met een beperking op een duurzame manier te verbeteren. Met duurzaam bedoelen we dat de activiteiten onverminderd doorgaan, ook als Karuna er niet meer bij is.

1.  Preventie van geboorteafwijking en handicaps bij kinderen
Aangeboren handicaps en handicaps die ontstaan in de eerste levensjaren van een kind kunnen vaak worden voorkomen met simpele en (kosten)effectieve maatregelen tijdens de zwangerschap, gedurende en na de bevalling en bij kinderen onder de 3 jaar. We willen de bestaande gezondheidszorg verbeteren zodat kwetsbare groepen zoals kinderen met een handicap, moeders en zuigelingen toegang krijgen tot adequate zorg preventiemaatregelen en voorlichting tijdens zwangerschap, bevalling en opvoeding.

2.  Een beter leven voor kinderen met een handicap door betere zorg, onderwijs, inkomen en participatie in de samenleving
De handicap zelf is niet het probleem, maar de houding en de inrichting van de omgeving. Karuna zet in op een holistische benadering om de kwaliteit van leven van kinderen met een handicap te verbeteren. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt dit Community Based Rehabilitation dat zich richt op gezondheid, onderwijs, inkomen, sociale participatie en empowerment.

3.  Een ontwikkelingsmodel dat duurzaam en repliceerbaar is.
Duurzaam, waarbij gemeenschappen na 3 tot 4 jaar zelf de activiteiten continueren, onafhankelijk van externe hulp en financiering. Repliceerbaar, dat wil zeggen zó simpel en kosteneffectief dat het overgenomen kan worden in een ander dorp of land of door een andere organisatie

Hoe we dit doen? Lees meer op de pagina’s strategie en onze modellen.