Home 2017-06-21T17:12:36+00:00

Over Karuna

Karuna Foundation is in 2007 opgericht door ondernemer René aan de Stegge met als doel dorpsgemeenschappen in ontwikkelingslanden te inspireren zelf zorg te dragen voor kinderen met een handicap en betere zorg te verlenen aan moeders en jonge kinderen zodat zoveel mogelijk kinderen gezond geboren worden en gezond opgroeien. Met deze missie zijn er 2 modellen ontwikkeld: Share&Care en Inspire2Care.  Na een succesvolle pioniersfase tussen 2007-2014, wordt Inspire2Care nu opgeschaald naar 1 heel district, Ilam, Nepal, met een bereik van 120.000 jonge vrouwen en kinderen.

De Stichting  is gevestigd in het kantoor van de holding van Giesbers Groep te Arnhem en heeft 1 fulltime betaalde kracht. De door Karuna opgerichte organisatie Karuna Nepal bestaat uit 45 competente Nepalese professionals onder leiding van Deepak Raj Sapkota en Yogendra Giri. Sinds 2016 is Karuna Nepal een lokale organisatie.

Prijs voor Inspire2Care

Nieuws:Innovatieprijs Zero Conferentie Wenen

Het Inspire2Care programma van Karuna Foundation is gekozen als één van de ‘Best Global Practices in Entrepreneurship’ tijdens de Zero Project Conferentie in Wenen.

Ambitie

samenwerken, opschaling, ambitie

De ambitie van Karuna is haar aanpak in en buiten Nepal uit te breiden samen met anderen om zoveel mogelijk handicaps bij kinderen kosteffectief te kunnen voorkomen.

Inspire2Care

community model, opschaling, kosteffectief

Inspire2Care is een beproefd model dat nu door Karuna Nepal wordt opgeschaald naar 48 dorpen van een heel district. Bekijk hier de resultaten van de pilot en de opschaling

Aanpak

Focus op duurzaamheid & repliceerbaarheid

Met goed leiderschap nemen mensen zélf verantwoordelijkheid en mobiliseren ze lokaal beschikbare fondsen samen met en voor kinderen met een handicap.

Karuna Nepal

Ondernemende lokale zelfstandige organisatie

Karuna Nepal is een sinds 2016 zelfstandige organisatie met een team van 45 gecommitteerde, competente jonge mensen. Website Karuna Nepal