Home 2018-05-30T12:44:27+00:00

Over Karuna

Karuna Foundation is in 2007 opgericht door ondernemer René aan de Stegge met als doel het leven van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden te verbeteren en handicaps bij kinderen te voorkomen. Karuna inspireert dorpsgemeenschappen om zélf zorg te dragen voor kinderen met een handicap en om betere gezondheidszorg te verlenen aan moeders en jonge kinderen. Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen gezond geboren worden en opgroeien. Met deze missie zijn twee modellen ontwikkeld: Share&Care en Inspire2Care. Deze modellen gaan uit van de kracht van mensen en sterke verantwoordelijkheid vanuit de gemeenschap. Na een succesvolle pioniersfase tussen 2007 en 2014 in ons eerste projectland Nepal, wordt Inspire2Care nu opgeschaald naar een heel district in dat land, Ilam, met een bereik van 120.000 jonge vrouwen en 1000 kinderen met een beperking.

Karuna Nepal, door Karuna Nederland opgericht in 2007, is sinds 2016 een onafhankelijke lokale organisatie.

Video: Hoe werkt Best Wishes in de praktijk?

Video, preventie

Deze video laat zien hoe Best Wishes, de preventie-component van Inspire2Care, werkt in een dorp. Volg de zwangere Dhana, die in een afgelegen bergdorp in het Nepalese 'thee-district' Ilam woont.

Video: Amir is kunstenaar en rolmodel

Video, verhaal

Onderschat het potentieel van mensen met een handicap niet! Amir is een rolmodel in Nepal, vooral voor jongeren met een handicap. Hij schildert, schrijft liedjes en gedichten en zingt. Bekijk zijn videoclip!