Home 2017-11-22T14:17:56+00:00

Over Karuna

Karuna Foundation is in 2007 opgericht met als doel het leven van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden te verbeteren en handicaps bij kinderen te voorkomen. Karuna inspireert dorpsgemeenschappen om zélf zorg te dragen voor kinderen met een handicap en om betere gezondheidszorg te verlenen aan moeders en jonge kinderen. Zo kunnen zoveel mogelijk kinderen gezond geboren worden en opgroeien. Met deze missie zijn twee modellen ontwikkeld: Share&Care en Inspire2Care. Deze modellen gaan uit van de kracht van mensen en sterke verantwoordelijkheid vanuit de gemeenschap. Na een succesvolle pioniersfase tussen 2007 en 2014 in ons eerste projectland Nepal, wordt Inspire2Care nu opgeschaald naar een heel district in dat land, Ilam, met een bereik van 120.000 jonge vrouwen en 1000 kinderen met een beperking.

Karuna Nepal, door Karuna Nederland opgericht in 2007, is sinds 2016 een onafhankelijke lokale organisatie.

Handicap en seksualiteit

Best Wishes, publicatie

Karuna’s Best Wishes programma is opgenomen als good practice in het boek Everybody Matters, over seksuele en reproductieve gezondheidszorg en rechten van mensen met een beperking.

Impactstudie in 6 pilotdorpen

onderzoek, publicatie

6 pilotdorpen in Sunsari werken sinds 2016 onafhankelijk van Karuna aan beter leven voor kinderen met een handicap. Een extern onderzoeksteam voerde een impactstudie in deze dorpen uit.

Nara maakt het verschil

Persoonlijk verhaal

Nara is lokale gezondheidszorgvrijwilligster en begeleidt zwangere vrouwen. Goed dat het belang van ons werk wordt erkend sinds Inspire2Care’.

Ambitie

samenwerken, opschaling, ambitie

De ambitie van Karuna is haar aanpak in en buiten Nepal uit te breiden samen met anderen om zoveel mogelijk handicaps bij kinderen kosteffectief te kunnen voorkomen.

Inspire2Care

community model, opschaling, kosteffectief

Inspire2Care is een beproefd model dat nu door Karuna Nepal wordt opgeschaald naar 48 dorpen van een heel district. Bekijk hier de resultaten van de pilot en de opschaling