Onze modellen 2017-06-21T23:11:55+00:00

Onze modellen

Om haar missie te bereiken heeft Karuna twee vernieuwende modellen ontwikkeld: Inspire2Care en Share&Care die in verschillende districten in Nepal worden uitgevoerd en opgeschaald. Beide modellen komen voort uit zijn onze visie en missie.

Inspire2Care

Inspire2Care is een community programma dat uitgaat van de kracht van mensen en aansluit bij de behoeften, mogelijkheden en capaciteiten van arme plattelandsgemeenschappen. Het model is gericht op Karuna’s missie – de preventie van handicaps, ondervoeding en ziekten bij kinderen en een beter leven voor kinderen met een handicap.

Lees meer over Inspire2Care en de huidige opschaling in Ilam

Share&Care

Mensen blijven langer gezond als ze in staat zijn om zich te organiseren, zich bewust zijn van gezondheid en risico’s en zelf aan kunnen geven waar hun prioriteiten liggen. Daarom is de belangrijkste component van Share&Care het organiseren van een micro-zorgverzekering, de Community Based Health Insurance. Dorpsbewoners kunnen lid worden van deze verzekering met een kleine eigen bijdrage, die wordt gebruikt om de (basis)gezondheidzorg te verbeteren.

Lees meer over Share & Care.

In onderstaande video beschrijft directeur van Karuna Nepal, Deepak Raj Sapkota, de aanpak van Karuna.